NM Lang (24/08/2002)
Category: Norgesmesterskap
Map/area: Ålen Vest
Organiser: Ålen IL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Kan du gjenkjenne 6 kjennetegn på en Lang-NM sprekk?

1. Uventet oppmerksomhet under premie utdelinga
Dersom du opplever uventet oppmerksomhet (inkludert et orkester som stopper å spille) når du "spurter" fram til målseilet, samtidig som premieutdelinga er i full gang, så er det et absolutt no. 1 faresignal på en lang-NM sprekk.

Som bonus kan du òg banne på at saftgjengen har pakka sammen for å rekke fjøsstellet hjemme på garden; at bagen med skifteklærne dine er stjelt; flatt batteri på bilen du kjørte til arenaen; og, at flyet først går hjem neste dag.

2. Outliers i strekktidslista
Dersom du "taper" 53 min og 24 sek til beste strekktid to km. før mål, så, kan det ikke håndteres som en outlier og fjernes fra tallmaterialet. Nei, da snakker vi om no. 2 faresignal på en lang-NM sprekk.


3. Plutselig interesse for ingenting
Brått slår det deg at det er deilig å tenke på ingenting; at det er absurd å ha med seg et kart der du befinner deg, et sted i skogen -- du ser jo ikke på det allikevel -- at kartet ikke gir mening utover å være streker, symboler, og farger på et stykke papir. Et no. 3 faresignal på en lang-NM sprekk er total likegyldighet -- følelsen du har når du "zapper" deg gjennom CanalDigitals tv tilbud en fredagskveld med en bayer på en armlengdes avstand.

4. Du føler deg sterk og dropper væskestasjonen for å spare tid
Uansett hvor sterk du måtte føle deg så dropper du ikke en væskestasjon på et lang-NM for å spare tid, pay-back time will come, believe me -- vel, om du ikke heter Jon Tvedt [R.I.P.]. No. 4 faresignal på en lang-NM sprekk har du når du ikke unner deg et krus saft (eller to) på drikkestasjonene.

5. Du varmer som vanlig opp en halvtime før du skal starte
Selv om du er litt spent fordi du skal løpe NM, så er det ingen unnskyldning for å "volte" rundt en halvtime før du skal starte. Cluet er å konservere, spare energi før the Real Thing. Ta deg en liten 5-minutters før start, litt lett tøying, og du er igang -- tidsnok blir du varm. No. 5 faresignal på en lang-NM sprekk har du når kidsa varmer opp en halvtime før start.

6. Du er "stuffed" før du starter
Noen skal absolutt overdrive matinntaket før de skal løpe langt. En fylt kalkun løper ikke særlig fort, og heller ikke særlig langt før den sprekker. Det er langt, men ikke så langt. Et noenlunde normalt kosthold, kanskje litt ekstra pasta eller ris dagen før, og jamnt inntak av drikke -- det duger. Ikke bli en fylt kalkun når du skal løpe lang-NM; ironisk nok, fylte kalkuner sprekker først. No. 6 faresignal på en lang-NM sprekk har du når en "stuffed-turkey" vralter ivei til start.
Show comments (0)
 
NM Lang  (24/08/2002)